Vodimo vas na SFF, ali i analiziramo važne teme: Mioković, Sladić i Vučinić gosti Dana uživo

Vijesti 16. aug 202412:19 0 komentara
N1

U posljednjem ovosedmičnom izdanju „Dana uživo“ govorimo o uvođenju jedinstvenog broja za hitne slučajeve 122 u BiH, provjeravamo jučerašnje najave Milorada Dodika iz Istanbula kako je obezbijedio početna sredstva za brzu cestu Vardište – Istočno Sarajevo, te autoput kod Brčkog, istražujemo zašto je turistička sezona na hrvatskom Jadranu doživjela krah...

O najavi koalicije Trojka da će po hitnoj proceduri usaglasiti zakonske propise kako bi se riješio problem sa listama čekanja za onkološke pacijente u Federaciji BiH, projektu Južne plinske interkonekcije, radu Vlade i Parlamenta FBiH, nabavci službenih automobila – razgovaramo sa predsjedavajućim Predstavničkog doma federalnog Parlamenta, članom Naše stranke, Draganom Miokovićem.

Finansijska situacija u RS, nerad entitetskog parlamenta, najavljeni protesti i sa ove lijeve strane Drine protiv iskopavanja litijuma, cestovna infrastruktura, lokalni izbori koji predstoje – teme su o kojima danas govorimo sa Đorđem Vučinićem, poslanikom Liste za pravdu i red u NSRS.

Toplotni talasi u Evropi će postati češći, intenzivniji i trajaće duže – upozoravaju stručnjaci. O vremenskim prilikama tokom SFF-a, temperaturnim rekordima koji se ovih dana bilježe u BiH, eventualnom osvježenju koje građani sa nestrpljenjem očekuju – za „Dan uživo“ govori meteorolog Nedim Sladić.

Svjetskom premijerom filma “Nakon ljeta“ Danisa Tanovića, večeras počinje 30. Sarajevo Film Festival. Naša reporterka Žana Kezunović, uživo, sa crvenog tepiha izvještava o selekcijama, filmovima koji će biti prikazani, ali i gostima koji dolaze u Sarajevo ovih dana.

Sa vama u „Danu uživo“ od 16:15 do 18:15 – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!