Neki se u DNS-u pribojavaju i stečaja stranke. Nešić: “Na godišnjem sam odmoru”

Vijesti 22. okt 202221:50 4 komentara
screenshot

O aktuelnom prebrojavanju glasova, protestima opozicije u Republici Srpskoj, budućim planovima i koalicijama, malo ko se nije oglasio.

Šute, ipak, pojedini koji su u kampanji bili najglasniji. Predsjednici DNS-a i SPS-a, bili su na godišnjem odmoru, a o uspjehu, ili neuspjehu ličnom, ili stranačkom pričaće nakon rezultata CIK-a.

DNS – stranka koja je 2018. godine imala skoro 100 000 glasova, četiri godine kasnije pala je za 70 000 glasova. U Narodnoj skupštini Republike Srpske neće imati direktan mandat, ali će parlamentarni ipak biti preko kompenzacionih lista.

PROČITAJTE JOŠ

Nezadovoljnih u DNS je mnogo; jedni se plaše, kako kažu, stečaja stranke, zbog finansijskih dugova u kampanji, drugi podjela i preletača.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ne oglašava se od izbora,na upite N1 o aktuelnim političkim temama kaže: “Rado bih vam dogovorio na pitanja, ali sam na godišnjem odmoru…”

U međuvremenu je održana i sjednica Predsjedništva stranke, iza zatvorenih vrata.

Osnivaču DNS-a, Marku Paviću, iako u političkoj penziji nije svejedno zbog lošeg rezultata stranke.

Za N1 kratko kaže da u ovom trenutku ipak ne želi dodatno da komentariše.

Bez komentara su i u SPS-u čiji predsjendik Goran Selak nije prošao za narodnog poslanika. I ovoj stranci bez direktnog, samo kompenzacioni mandati.

Sigurno sedam mandata mandata u NSRS imaće dvije pomenute stranke zajedno. Kako se ne oglašavaju po pitanju regularnosti izbora, pitanje je: Jesu li DNS i SPS vlast, ili opozicija?

Odgovore građana, ali i osvrt na unutarstranačke probleme koji tinjaju i u drugim taborima, pogledajte u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare