Nelson: Odgovornost vlasti da primjenjuje zakone bez obzira na koga se to odnosi

Vijesti 12. jan 202213:52 0 komentara
N1

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini (BiH) Eric Nelson komentirao je posljednja dešavanja u našoj zemlji kao i obilježavanje 9. januara - Dana RS koji je Ustavni sud BiH ranije osporio.

“Svi smo bili svjedoci onoga što se dešavalo u vezi sa neustavnim obilježavanjem i proslavom Dana RS 9. januara. Vidjeli smo pozive na podjele, mržnju, prijetnje nasiljem. Sve je to bilo prisutno. Odgovornost je vlasti u RS i BiH, gdje god da se to događa, da se bave istraživanjem i da provode zakone, da primjenjuju zakone bez obzira na koga se to odnosi. Jer nijedan građanin ne bi trebao da osjeti da postoji prijetnja za njega”, rekao je Nelson.

SAD zahtijevaju istragu izvještaja o veličanju ratnih zločinaca u RS

Na pitanje da li će Opći izbori u BiH biti održani ove godine odgovorio je potvrdno. Naglasio je kako je bitno da se izbori održe sa više integriteta i da građani vjeruju da njihov glas bitan.

“I zato toliko insistiramo da dođe na izbornom reforme i na tehničkom i na zakonodavnom nivou koje vidimo svake godine. Došli smo do trenutka kada govorimo o posljednjoj šansi da se riješi ono što su SDA i HDZ izrazili kao svoja opredjeljenja, a što se odnosi na Predsjedništvo BiH i provedbu presuda”, rekao je Nelson.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!