Nema bijelog dima iz PDP: Kandidature na čekanju

Vijesti 22. feb 202420:17 0 komentara

Predsjedništvo PDP-a zasjedalo je danas, ali bijelog dima nije bilo. Odluka o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, odgođena je, a na maratonskoj sjednici upravo ova tema zapalila je atmosferu. Podjele u stranci prijete da je pocijepaju, ali predsjednik smiruje tvrdnjom da tastaura trpi sve.

Stizali su jedan za drugim članovi Predsjendištva PDP-a. Sjednica prvobitno zamišljena mimo očiju javnosti, već u startu to nije bila…

Zainteresovanost medija iznenadila je Branislava Borenovića, koji se danima nije izjašnjavao o sukobu Draška Stanivukovića i Igora Crnatka.

N1: Da li ste VI za politiku kokodakanja ili japajakanja, kako kažu jedni drugima?

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a:

“Za politiku da sjednemo i razgovaramo otvoreno kao i svaki put, a svaki put izađemo jači. Tastatura sve trpii kamera ima i neke stvari koje izađu, ne možete se iskontrolisati za svaku rečenicu… Moram razočarati političke protivnike, PDP se ne raspada, ostaje tu gdje jeste uz svoj narod”. 

Uz koga je Borenović- Crnatka, ili Stanivukovića, odbija odgovoriti. Srdačan pozdrav sa mladim gradonačelnikom možda nešto i govori…

Nakon oštrih riječi Stanivuković danas spušta loptu i dalje negirajući priču o simbiozi sa porodicom Dodik.

Draško Stanivuković, potpredsjednik PDP-a:

“Optužbe laži i insinuacije bez pokrića, to je nečiji pamflet. Mi smo za jednu stabilnu, pobjedničku politiku. Moj jedini komentar može biti strpljen spašen.”

Sjednica je počela šalama na račun usijane atmosfere te zbog toga- kome će trebati doktor, a ko će na političku deponiju… Ipak, ubrzo je, kako nam kažu sudionici- đavo odnio šalu. Ozbiljna lica ispratila su kamere, a novinari su satima čekali bijeli dim i ime. Odluke o kandidatu za Banjaluku nije bilo.

Nenad Vuković, generalni sekretar PDP-a:

“Nismo još blizu termina kad bismo mogli reći ko je to kandidat za gradonačelnika Banjaluke. Golubovi oko stranačkih prostorija, možda i jesu vjesnici mira.”

Od višesatne diskusije neki su ogladnili, pa su u stranku stigle i dvije porcije vitaminskog šejka… Pojedini su, preventive radi, računali na kafetin…

Epilog sukoba u PDP-u, ali i odluku ove stranke o imenu kandidata očekuju u SDS, NF i Listi za pravdu i red. Tek kad čuju ime-tada će odlučiti.

Neki su se već izjasnili da bi beskompromisni, kako kažu opozicionar, Igor Crnadak bio kompromisno zajedničko opoziciono rješenje. Danas nije stao pred kameru, ali je u lice rekao šta kome ima-unutar stranke. Prethodno i napisao javno:

“Nisam se ja ogriješio od Draška, nego je Draško zabio nož u leđa meni i mnogima koji smo ga podržali, misleći da je čestiti borac protiv Dodikovog SNSD-a, njihove korupcije, nepotizma, bahatosti, primitivizma i svih drugih problema u društvu protiv kojih se nekad borio. I ja ću svašta prećutati. Baš svašta, uključujući i razloge zbog kojih je promijenio politiku.”

Skinuli su rukavice, a većina optužbi pada na pleća mladog gradonačelnika. Nepovjerljiv i Nebojša Vukanović:

Nebojša Vukanović, Lista za pravdu i red:

“Ucijenjeni čovjek, ne ulazeći u njegov privatni život, ali svi znamo otkako se počelo pričati o snimku da to nije taj čovjek…. Većina ljudi je protiv Dfraška, ali on ima mnogo novca, može dati funkciju, ima Dodika, medije koje kontroliše-ne skida se s RTRS-a.”

Stanivuković ponavlja da više od tri godine radi uz opstrukcije SNSD-a, bez skupštinske većine, uz pritisak javnosti. A njegovi rezultati, vjeruje daju mu za pravo da bude kandidat za reizbor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!