Nema novca za učešće Kung Fu reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu

N1

Poznato je da, kao u mnogo čemu drugom, na nivou Bosne i Hercegovine nema ni jedinstvenog Kung Fu saveza kao ni saveza u tzv. mješovitim borilačkim sportovima.

Isak Iso Džanić iz Srebrenice, učitelj ove discipline i prvi čovjek iz Bosne i Hercegovine u američkoj Kući slavnih borilačkih sportova kao prošlogodišnji majstor godine, od predsjednika Svjetske lige borilačkih sportova nedavno je dobio jednogodišnji mandat kako bi pokušao da u BiH formira Savez borilačkih sportova i da ICO (Svjetska organizacija borilačkih sportova) predstavlja i zastupa na nivou BiH. On je na taj način ovlašten da pored ostalog može da koordinira sve nacionalne borilačke aktivnosti i događaje profesionalne i amaterske i da bude selektor reorezentacije. On je tako na lično ime dobio poziv za učešće Kung Fu reprezentacije BiH od 20 do 23. oktobra na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj.

“Kao predsjednik ICO organizacije za BiH dobio sam zvaničan e-mail kao i privatnu poruku od Predsjednika Svjetske ICO organizacije u kojoj nam nudi pomoć oko dobivanja viza, rezervacije jeftinijeg smještaja u hotelu itd. Nažalost morao sam mu se zahvaliti na svemu i poručiti da naša reprezentacija neće moći biti učesnik prvenstva jer nemamo novaca za put, smještaj o ostale troškove.”

N1

Džanić napominje da bi se reprezentacija mogla lako sastaviti jer imamo dobre takmičare i aktivne klubove u mnogim gradovima poput Zenice, Banovića, Gradačca i drugih, ali i iz Srebrenice čiji klub je ranije već predstavljao BiH na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

“Naš klub je na nuli. U ovoj godini od opštine Srebrenica nismo dobili ni marke iz budžeta. Imamo nekoliko potpisanih ugovora o donacijama međutim niko još nije ništa uplatio”, kaže Isak.

On je kao i uvijek veliki borac koji se nikad ne predaje i nada se boljim vremenima.

“Nadam se da ćemo iduće godine biti u boljoj situaciji, jer radimo na tome da imamo svoj savez najprije na entiteteskom a onda i državnom nivou”, kazao je za N1 Isak Džanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!