Nema odmora dok pada snijeg: “RAD” i danas čisti ulice Sarajeva (VIDEO)

Vijesti 22. jan 202314:02 0 komentara
Screenshot

Na Facebook stranici KJKP "Rad" objavljen je novi video na kojem je prikazano kako radnici zimske službe ovog preduzeća i danas rade na raščišćavanju ulica u glavnom gradu.

“Intenzitet snijega diktira aktivnosti na terenu. Dok su ovakve padavine, vrši se čićenje saobraćajnica prvog prioriteta. S obzirom da “RAD” dugo obavlja i dio drugog prioriteta, one linije na kojima funkcioniše gradski prevoz, i one se čiste, ali zbog padavina moramo konstantno da popravljamo saobraćajnice koje smo očistili”, kazao je jučer Mirza Ramić, glasnogovornik “Rada” za N1.

“To se obavlja sa 43 vozila na terenu i nastavit će se aktivnosti shodno vremenskim prilikama. S obzirom da su najavljene padavine i u narednim danima, aktivnosti JKP Rad će se obavljati shodno tim vremenskim prilikama”, dodao je.

Danas je prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini dobra, a i dalje upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu. Na putu Posušje-Blidinje-Jablanica, zbog snijega i vjetra, trenutno je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca. Na putu Ripač-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose, navode iz BIHAMK-a.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje-Plužine, pa vozače koji namjeravaju putovati u Crnu Goru molimo da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!