Nenad Nešić, Aljoša Čampara, Rainer Wendt i Kenan Kešmer u “Danu uživo”

Vijesti 23. okt 202414:13 0 komentara
N1

U današnjem izdanju emisije pratimo dešavanja na "NATO Partnerskom 360 Simpozijumu" koji se dešava u Sarajevu, izvještavamo sa sastanka koji je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković imao sa kolegom iz Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, donosimo detalje akcije koju SIPA od jutros provodi u Banjaluci, vezano za nabavku respiratora u vrijeme pandemije korona – virusa, naši reporteri prate zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na kome se raspravlja o neradnoj nedjelji u ovom bh. entitetu...

Današnja akcija SIPA-e u Banjaluci, Zakon o državnoj imovini koji je prekjuče na sjednici utvrdilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine bez podrške Željke Cvijanović, optužbe koje stižu iz Moldavije, imenovanje direktora SIPA-e, serija incidenata koju je imao u saobraćaju na ulicama Sarajeva, rezultati lokalnih izbora – teme su o kojima danas razgovaramo sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, predsjednikom DNS-a, Nenadom Nešićem.

Ima li Skupština KS problem u funkcionisanju, sprema li se još jedna rekonstrukcija kantonalne Vlade, kako riješiti problem deficita, šta je pokazala analiza lokalnih izbora u NIP-u, ko će na čelo Sarajeva u naredne četiri godine – pitamo zastupnika u Skupštini KS i člana Predsjedništva NIP-a, Aljošu Čamparu.

Naš gost ove srijede je i Rainer Wendt, predsjednik Evropske policijske unije. Govorimo o položaju granične policije u BiH, hroničnom nedostatku službenika, nepostojanju kolektivnog ugovora, reakciji bh. zvaničnika na njegova pisma upućena nakon ljetošnje posjete našoj zemlji.

Najaktuelnije teme dana komentariše urednik portala “Raport.ba”, Kenan Kešmer. Pravimo osvrt na proglašavanje Sarajeva za najbolju destinaciju svijeta za 2025. godinu po izboru čitalaca magazina National Geographic, govorimo o novoj sagi oko državne imovine pokrenutoj u Predsjedništvu BiH, ali i o preslagivanju u strankama nakon oktobarskih izbora…

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!