Nenad Nešić posjetio spasioce iz Srbije i Hrvatske u Jablanici

Vijesti 06. okt 202419:33 2 komentara
F.Z. / N1

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić posjetio je danas Donju Jablanicu i obišao je spasilačke timove koji tragaju za nestalim osobama i otklanjanjem posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile ovo područje.

Nešić je dočekao i zahvalio se međunarodnim timovima iz Republike Srbije i Republike Hrvatske koji su danas pristigli na najugroženija područja i pridružili se spasiocima iz cijele BiH koji već drugi dan rade na terenu.

Osim ova dva tima tokom dana se očekuje dolazak spasilaca iz Republike Slovenije i Crne Gore, a na zahtjev za pomoć koji je Ministarstvo sigurnosti uputilo putem Mehanizma EU za civilnu zaštitu, pomoć su ponudile i brojne druge države iz EU i regiona,

Nešić je izrazio zahvalnost svim zemljama na iskazanoj solidarnosti i pruženoj pomoći.

“U ovoj teškoj situaciji pružena pomoć i izražena solidarnost znače mnogo ljudima koji su u ovim poplavama izgubili skoro sve, a nažalost neki i svoje najmilije. Želimo biti zajedno i pomoći da se što prije oporave i vrati normalan život na ovim područjima”, kazao je Nešić.

Nešić je tokom posjete Jablanici razgovarao i sa predstavnicima Vlade FBiH, Federalne uprave civilne zaštite i načelnikom opštine Jablanica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare