Nenad Stevandić, Miro Lazović i Semir Efendić u Danu uživo

Vijesti 08. jul 202412:43 0 komentara
N1

U prvom ovosedmičnom izdanju Dana uživo provjeravamo okolnosti pod kojima je Vojska Srbije ušla u Bosnu i Hercegovinu i prodefilovala kroz Prijedor i Bratunac, zatim pratimo kako protiče ovogodišnji Marš mira uoči obilježavanja 11. jula - Međunardonog dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Donosimo i savjete kako se ponašati na visokim temperaturama jer, kako najavljuju meteorolozi, slijedi period tropskih vrućina....

Za sutra je najavljen nastavak zajsedanja NSRS, a bit će održana i svečana sjednica kojoj će prisustvoati premijerka Srbije Ana Brnabić. Na dnevnom redu je i Informacija o pokretanju procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH. Uoči sjednice razgovaramo sa predsjednikom NSRS Nenadom Stevandićem. Pitamo ga i zašto je Vojska Srbije defilovala kroz Prijdeor i Bratunac i na čiji poziv su došli u BiH?

Dolazak pripdanika Vojske Srbije u BiH izazvalo oštre rekacije dijela bh. političke javnosti, ali i zabrinutost građana. Da li je trenutak u kojem su došli, uoči obilježvanja godišnjice genocida u Srebrenici, slučajan i kako uopšte posmatra dolazak vojske susjedne zemlje, pitamo Miru Lazovića, bivšeg predsjednika Skupštine RBiH i člana DF-a. S njim analiziramo i posljednja dešavanja na sjednicama NSRS. Kako će biti prevaziđena politčka kriza u kojoj se BiH nalazi? Šta će biti sa inicijativom u NSRS o “mirnom” razdruživanju?

Zašto je propao dogovor sa SDA i Demokratskom frontom o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo? Kako odgovara na optužbe NIP-a da kupuje ljude za listu i kampanju – pitamo Semira Efendića, predsjedika Stranke za BiH i načelnika Opštine Novi Grad Sarajevo.

S vama od 16:15h – Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!