Kanađanka Nency o porukama iz Vatikana: Gospa se nosi u srcu

Vijesti 19. sep 202418:51 0 komentara

U Međugorje se Nency Latta sa suprugom Patrickom doselila krajem devedesetih. Nakon jednog posjeta Međugorju odlučili su rasprodati svu svoju imovinu u Kanadi, sagraditi dvorac koji služi za duhovne obnove, nudi obrok onima koji su u potrebi. Pitali smo Nency o porukama iz Vatikana, kaže Gospa se nosi u srcu.

Slično su nam kazali i brojni hodočasnici koje smo zatekli u ovom bh. mjestu. Ni loše vrijeme, kiša koja je cijeli dan padala, nije ih spriječila da se prije brda ukazanje pomole u redovnoj molitvi.

“Međugorje je spasilo toliko mnogo života i ja sam se preobratila ovdje. Svi koji dođu, osjete to”, tvrdi Suzana iz Rumunije.

“Stigao sam iz Libanona, da se pomolim za mir Gospi, posebno za Srednji istok i našu voljenu zemlju. Toliko vjerujem”, dodaje Simon.

“Ponekad dovedem grupe organizovano i kažem im – nemojte gledati u Sunce, nemojte očekivati da vidite Gospu jer je ona svuda oko nas”, priča jedan irski hodočasnik.

Slične poruke sluša od djetinjstva Anita iz Međugorja i živi ih, dodaje. Iako na studiju u Mostaru njena budućnost biće ovo mjesto na jugu Bosne i Hercegovine.

Sveta stolica nije priznala ukazanje, no jeste pozitivne plodove. Činjenicu da se ljudi vraćaju u Međugorje, dolaze da bi obnovili svoju vjeru. Učestala ukazanja stvaraju nedomice, također je poručeno.

Vjernici mogu, ali ne moraju poštovati Međugorje. Podsjetili su na jednu od navodnih poruka Gospe, ne treba tražiti vanredne istine, sve je zapisano.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!