Neregularnosti u RS: Falsifikovanje potpisa, vika na biračkom mjestu, glasanje neovjerenim listićem

Vijesti 06. okt 202416:51 1 komentar
N1 BiH

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2024” koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora izvijestio je o incidentima zabilježenim od 12:00 do 16:00.

U Bratuncu je prijavljeno da se na biračkom mjestu u Krasanpolju falsifikuju potpisi i da ulaze druga lica i glasaju na osnovu falsifikovanih potpisa.

Policijski službenik u Janji je obaviješten da je lice S.T. pokušalo ući na biračko mjesto sa licem R.К. da mu navodno pomogne prilikom glasanja. Predsjednik biračkog odbora nije dozvolio, te je isti lično pomogao licu R.К. da glasa. Lice

S.T. je negodovalo na postupanje predsjednika biračkog odbora.

U Čejreci u Prijedoru prijavljeno je da je lice D.M. pored dva ovjerena glasačka listića, u kutiju za glasanje pokušao da ubaci i treći neovjereni listić za izbor gradonačelnika.

U Istočnom Starom Gradu jedno je lice prilikom ostvarivanja prava glasanja lica sa invaliditetom, kojem je omogućeno da glasa ispred biračkog mjesta, prišao i fotografisao glasački listić.

Ispred biračkog mjesta Dubrovačke Čivčije u Doboju zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira.

Policijska stanica u Trebinju zaprimila je prijavu o fotografisanju glasačkog listića, a u PS Istočna Ilidža dostavljen je dopis jedne političke partije u kojem se navode saznanja da je određen broj lica počinio neregularnosti prilikom izbornog procesa u vidu kupovine glasova.

Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno je da posmatrač na biračkom mjestu galamom i vikom ometa izborni proces, a u Čajniču je zabilježeno cijepanje biračkog spiska.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare