Nešić: Kako je krenula vlast u RS će donositi zakone koji će vrijediti 2100-te

Vijesti 08. feb 202209:32 1 komentar
N1

„Kako je krenula, očekujem da vlast u Republici Srpskoj počne donositi zakone koji će početi važiti 2100-te godine! Njihov Nacrt Zakona o VSTS nije ništa drugo do još jedan pokušaj predizborne obmane građana Republike Srpske“ , ocijenio je predsjednik DNS Nenad Nešić, komentarišući neustavni Zakon o VSTS koji predlaže vlast u Republici Srpskoj.

„Prije svega, u tom zakonu nema nikakvog povrata nadležnosti, nego se njim dijele nadležnosti između Republike Srpske i BiH. I dalje ostaje VSTS na nivou BiH i pravosuđe na nivou BiH, s tim da se formira i VSTS koji će birati sudije i tužioce u Republici Srpskoj. I sve to ćemo raditi možda za godinu dana“, analiza je predsjednika DNS-a.

Nešić ističe da je zanimljivo da od vlasti u Republici Srpskoj godinama slušamo kritike na račun sastava VSTS, a onda taj „frankeštajnski sistem“ preslikavaju u Republiku Srpsku.

„Zar nisu govorili da advokati nemaju šta da rade u VSTS, a sad opet predlažu da jedan član VSTS bude advokat!? Zar nisu govorili da treba razdvojiti Visoko sudski i Visoko tužilački savjet, ali opet ostaju spojeni!? “, podsjeća Nešić.

S brda, s dola napisan zakon, zaključuje predsjednik DNS, dokaz je da vlast u Republici Srpskoj ne radi smišljeno i na duge staze, nego se bavi isključivo bacanjem predizborne prašine u oči.

Evropska komisija i Američka ambasada pozvale da se ne razmatra entitetski VSTV

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare