Nešić pokazao uvjerenje o nekažnjavanju (FOTO)

Vijesti 25. jan 202316:09 7 komentara
N1/ F.Z.

Novi ministar sigurnosti u sazivu Vijeća ministara BiH je Nenad Nešić (DNS). Nešić je danas svečano položio zakletvu na obavljanje ministarske funkcije i zvanično preuzeo dužnost.

Također, tokom današnjeg obraćanja medijima nakon preuzimanja dužnosti, Nešić je novinarima pokazao “uvjerenje o nekažnjavanju”, koje se izdaje u svrhu nabavke oružanog lista.

Predsjednik Demokratskog saveza (DNS), bio je zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH. Rođen je 4. jula 1978. godine u Sarajevu. Oženjen je Majom s kojom ima dvoje djece i živi u Istočnom Sarajevu. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu stekao je zvanje diplomiranog pravnika. Od 2006. do 2007. godine bio je pripravnik u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. U toj se instituciji njegova karijera i nastavlja: do 2014. godine radio je kao inspektor kriminalističke policije. U periodu od 2016. do 2020. godine obavljao je funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“. Na Općim izborima 2018. godine osvojio je mandat u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

N1/F.Z.
N1/ F.Z.

2020. MUP RS je saopštio kako je protiv tada već bivšeg v.d.direktora Nešića podnesen Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Nenad Nešić prošao je sve provjere SIPA-e, OSA-e i CIK-a. Članovi njegove stranke (DNS) više puta su bili na meti “napada” u kojima su im zapaljena privatna vozila. Među njima je i njegov brat Predrag Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare