Nešić: Volio bih da i MUP Federacije osigurava mir u Srbiji

Vijesti 20. jul 202415:23 5 komentara

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić pozdravio je dolazak pripadnika MUP-a Srbije u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u njen entitete Republika Srpska, kazavši za N1 da podržava sve one koji doprinose miru i stabilnosti u regionu. On je, također, istakao da će, ako bude trebalo, rado potpisati saglasnost za ulazak srbijanskih policajaca u BiH.

Nešić je naveo kako su pripadnici MUP-a Srbije dobrodošli u BiH, te je dodao da sve policijske agencije u državi uspješno sarađuju sa kolegama iz susjedstva.

“Ono što znam kao ministar da sve naše policijske agencije uspješno sarađuju sa MUP-om Srbije i uspješno smo izveli zajedničke akcije. Pozdravljam dolazak MUP-a Srbije”, rekao je državni ministar sigurnosti.

“Volio bih i da MUP Federacije učestvuje u jednoj takvoj zajedničkoj akciji”, dodao je Nešić, “i da učestvuje u održavanja reda i mir u Srbiji”.

“A isto tako”, kako je još kazao ministra za N1, “da MUP Srbije održava red i mir u Federaciji”.

Nešić je kazao da mu nije reakcija SDA, koja je osudila dolazak srbijanskih policajaca, ocijenivši da je ova stranka “očigledno živi u devedesetim”.

“Ne mogu shvatiti da niko ne želi rat. Mi želimo mir i stabilnost. Sve policijske agencije su garant toga”, naveo je Nešić.

Na pitanje N1 da li treba dozvola za ulazak pripadnika MUP-a Srbije u Bosnu i Hercegovinu, Nešić je odgovorio kako vjeruje da su sve procedure “ispoštovane” i da će on, ukoliko bude trebalo, rado potpisati saglasnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare