Nešić za N1 o pomoći Turskoj: Čeka se hitna sjednica Savjeta ministara BiH

Vijesti 07. feb 202312:25 0 komentara
N1

Ministarstvo bezbijednosti Bosne i Hercegovine poslalo je predsjedavajućoj Savjeta ministara Odluku o pružanju pomoći Turskoj. Očekuje se hitna sjednica Savjeta ministara na kojoj bi ova odluka trebala biti usvojena, rekao je za N1 ministar bezbijednosti BiH Nenad Nešić, koji je dodao da u Savjetu ministara postoji raspoloženje da se ta oluka usvoji.

“Ministarstvo bezbijednosti dat će sve potrebne saglasnosti, nema razloga da ne damo. Nema potrebe za politizacijom. Ovdje sve ima veze sa politizacijom, ali nema za tim potrebe, sada treba da budemo ljudi”, rekao je Nenad Nešić.

Civilna zaštita Republike Srpske, u dogovoru sa turskim AFAD-om odlučila je poći danas u 13.30 sati. I iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), poručuju, danas kreću ka Turskoj, odlučuje se na koji način će krenuti. Za N1 iz FUCZ-a, kažu, broj onih koji će otići je 42.

“Civilna zaštita Federacije BiH, upoznali su me da su spremni da pošalju 17 ljudi, sve potrebne odluke koje su im potrebne od Savjeta ministara ja vjerujem da će dobiti”, rekao je Nešić za N1.

Nešić je pokazao Odluku o pružanju međunarodne pomoći koje je iz Ministarstva bezbijednosti Bosne i Hercegovine otišao prema kabinetu predsjedavajuće Savjeta ministara.

“Mi očekujemo da će ova odluka uskoro biti usvojena i time će sve procedure biti ispoštovane”, rekao je sagovornik N1.

BiH zbog proceduralnih razloga do sada USAR timovi iz BiH nisu učestvovali u spasavanjima u Albaniji, Hrvatskoj i ranijim potresima u Turskoj.

“Mislim da funkcionišemo dobro. Prvi sam izašao sa informacijom da idemo u pomoć Turskoj. Jutros sam se čuo i sa predsjedavajućom Borjanom Krišto. Opšte raspoloženje članova Savjeta ministara je da da sve što je potrebno da naše Civilne zaštite mogu pomoći Turskoj”, rekao je Nešić.

Odluku o pomoći Turskoj Savjeta ministara očekuju i hitni medicinski timovi, potvrđeno je za N1 iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo. Kažu, pet timova je spremno, kada Savjet ministara donese odluku, a Turska izrazi potrebu bit će na raspolaganju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!