Nešković, Smajić, Terzić i Spahić Šiljak u Danu uživo

Vijesti 25. sep 202414:00 0 komentara
N1

„Dan uživo“ u ovom izdanju donosi nove informacije sa ročišta predsjedniku RS Miloradu Dodiku pred Sudom BiH, izvještavamo o postupku u vezi s prodajom imovine BHRT-a, istražujemo seriju dojava bombi u Sarajevu, uživo smo na Kosovu, nakon odgađanja početka suđenja u slučaju „Banjska“, ali i u Slavoniji, gdje se danas očekuje vrhunac plavnog talasa Dunava, nakon nedavnih ekstremnih kiša u dijelovima Evrope.

Višemjesečna blokada Doma naroda, ali i najava blokade rada ostalih institucija, nakon što nije izabran novi direktor SIPA-e, najava izmjena zakona za ukidanje PDV-a pri kupovini prve nekretnine, slučaj zabrane SDS-u da na lokalnim izborima nastupi pod tim imenom, istraživanja litijuma na Majevici i njihov uticaj na političke prilike u tom dijelu RS – teme su o kojima razgovaramo sa delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, potpredsjednikom SDS-a, Želimirom Neškovićem.

Mogućnost deblokade rada Doma naroda, prodaju imov ine BHRT-a, zaduženja različitih nivoa vlasti u BiH, suđenje Miloradu Dodiku, najavu intenziviranja pregovora o izmjenama Izbornog zakona nakon oktobarskih izbora – komentariše delegat u Klubu Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Džemal Smajić.

Predizborna obećanja, bezbjednosnu situaciju, ekonomsko stanje građana, političke tenzije, ali i sveukupne prilike u bh. društvu – analiziramo sa urednikom Anadolije, političkim analitičarem Almirom Tezićem.

Naša gošća danas je i dr Zilka Spahić Šiljak, koja najavljuje prvu online FER školu pod nazivom “Feminizam i religija”.

U „Danu uživo“ ove srijede sa vama – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!