“Neutralnost” u ratu Ukrajine i Rusije po Srđanu Mazalici

Vijesti 14. jun 202213:56 1 komentar
Schreenshot/TW

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak boravi u Ukrajini, kako je kazao, da se iz prve ruke uvjeri u to kakva je stvarna situacija u toj zemlji nakon što je Rusija izvršila agresiju.

Čanak je u ponedjeljak posjetio Harkov…

“Grad veličine Beograda. 40 km od ruske granice. 70% stanovnika se (privremeno) iselilo. Radnje zatvorene. Svakodnevna raketiranja”, napisao je Čanak na zvaničnom Twittter profilu.

Lider LSV-a tom prilikom fotografisao se ispred table sa imenom grada u bojama ukrajinske zastave, a to je izazvalo žestoke reakcije mnogih korisnika društvenih mreža.

Mnogi su pozdravili Čankovu objavu, a bilo je i onih koji su ga žestoko kritikovali poručivši mu, između ostalog, da “ostane tamo” (Ukrajini).

Poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica reagovao je na objavu lidera LSV-a.

Mazalica je “intervenisao” na fotografiji poručivši kako ju je “popravio”. Konkretno, tabla sa imenom Harkova sad je bila u bojama ruske zastave.

Podsjećamo, lider stranke čiji je član Srđan Mazalica, Milorad Dodik je više puta kazao da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Također, Mazalica je glasao za nedavno usvojene zaključke u NSRS u kojima se poziva na neutralnost u sukobu Ukrajine i Rusije.

Ostaje pitanje da li je ovo ta neutralnost na koju se psolanik NSRS poziva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare