Nevrijeme pogodilo region: U Novom Mestu grad razbijao stakla na automobilima (VIDEO)

Vijesti 01. jul 202418:13 0 komentara
N1 Slovenija

Olujno nevrijeme popraćeno krupnim gradom, kišom i vjetrom zahvatilo je u ponedjeljak Sloveniju, a potom i neke dijelove Hrvatske, javlja Anadolija.

Na društvenim mrežama objavljeni su videosnimci koji pokazuju jako nevrijeme na području Slovenije, ali i Hrvatske. U nekim dijelovima Slovenije padao je krupan led i razbijao stakla na automobilima.

Na jednom takvom snimku koji je zabilježio vozač u Novom Mestu, nedaleko od slovensko-hrvatske granice, nakon što je bio primoran zaustaviti automobil pored puta može se vidjeti kako pada krupan led, pri čemu je napuklo prednje staklo automobila.

Oluja je potom zahvatila i dijelove Hrvatske, a mediji izvještavaju da se nevrijeme sa snažnim vjetrom kratko zadržalo u glavnom gradu Zagrebu. U nekim dijelovima ovog područja oborena su stabla, pale fasade sa zgrada te je došlo do poplava.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slično vrijeme bi moglo biti i u Bosni i Hercegovini.

Iz Agencije za vodno područje rijeke Save danas, 1. jula, stiglo je obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja za period od 2. do 3. jula ove godine (utorak i srijeda).

Upozoravaju da je prognoziran porast vodostaja uslijed novih značajnijih padavina na većem dijelu vodnog područja rijeke Save u FBiH, posebno na slivovima Bosne, Sane, Drine i Tinje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!