“Niko od penzionera neće odbiti 100 KM, a svi mogu reći – malo je, predizborna”

Vijesti 14. jul 202213:16 > 15:35 1 komentar
N1

Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionerao Redžo Mehić za N1 je objasnio da penzioneri prihvataju jednokratnu pomoć Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i da ju niko neće odbiti. Također, za N1 je pojasnio i šta je sa onim penzionerima koji su ujedno i ratni vojni invalidi i kako će oni dobiti pomoć.

Mehić za N1 kaže da će svi oni koji su i penzioneri i RVI moći dobiti samo 100 KM, onako kako je to Vlada FBiH i propisala.

“Postoji evidencija i samo će dobiti po jednom osnovu”, kazao je Mehić.

Penzioneri će dobiti 100 KM petog augusta uz julsku penziju, kaže Mehić, i za N1 kaže da iako je pomoć možda nekome mala, penzioneri je apsolutno prihvataju.

“Vi šta god date čovjeku on kaže pusti to, to je sadaka. Niko se nije odrekao. Mi smatramo da to normalnom nije normalno, ali sve što Vlada FBiH čini to je samo jedan vid, ima još vidova pomoći. Niko od penzionera neće odbiti a svi mogu reći malo je, predizborna po običaju kako narod kaže”, navodni Mehić.

Na kraju, Mehić kaže da podržavaju napore Vlade FBiH u socijalnom smislu i traže da se minimalne penzije povećaju odnosno da se izvrši usklađivanje penzija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare