Nikšić: Nećete me natjerati u Skupštinu dok mi vaš Novalić ne osigura vakcinu

Vijesti 30. mar 202113:39 > 13:56 3 komentara
YouTube Screenshoot

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić kazao je vičući kako "nema teorije da ga natjeraju da sjedi u Skupštinu KS, a da mu nisu dali vakcinu". Rekacija je uslijedila nakon rasprave s zastupnikom Harisom Zahiragićem.

“Umalo nisam eksplodirao, dobio hiperventilaciju kada sam čuo ‘kao konstruktivna opozicija’, uz ove genijalne zaključke koji postoje s raznih strana, ali koje posebno reklamiramo od opozicije. Da li isto tako nudite i stare inicijative na kojim ste insistirali prije pojave trećeg vala britanskog ubitačnog soja, a to su da se skupštine održavaju u sali i pored toga što smo vas upozoravali da je to protiv preporuka kriznih štabova i da dovodite u opasnost radnike u zgradi KS. Glasat ću za vaše zaključke ako uvrstite i ovaj”, rekao je Nikšić.

Haris Zahiragić je odgovorio da bi, da se on pita, od početka pandemije sjedili u sali i ne bi iuašli dok se stanje ne popravi te da će istu inicijativu podnijeti na narednoj sjednici.

“Mi zastupnici nismo, ne smijemo i ne možemo biti bolji od zdravstvenih radnika, policajaca, državnih službenika, realnog sektora i žena u supermarketima koji uslužbe hiljade ljudi dnevno. Preuzeli smo odgovornost da u ime građana govorimo i borimo se. Trebamo se sjediti u salama i raditi pa taman i kada bi se zarazili”, kazao je Zahiragić.

Nikšić je odgovorio: “Nema teorije da me natjerate da sjedim u Skupštini, a da mi niste obezbjedili vakcinu s Federalnog nivoa. To sam rekao i na samom kolegiju – nema teorije da me ni prostom većinom natjerate dok mi vaš Novalić ne osigura vakcine”.

Nikšić je reagovao nakon što je Klub SDA predložio pet zaključaka koji nisu dobili podršku. “Za” je glasalo 10, dok je 13 bilo “suzdržanih”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare