Nikšić o najavama Dodika o razdruživanju: BiH je uknjižena ovakva kakva jeste

Vijesti 24. maj 202413:35 1 komentar
N1

Predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić i premijer bh. entiteta FBiH predao je kandidaturu ove stranke za predstojeće lokalne izbore. Potom je komentarisao i jučerašnje najave Milorada Dodika o "razdruživanju" koje će, kako je Dodik najavio, poslati partnerima iz FBiH.

Kada je riječ o najavama Dodika o “razdruživanju” Nikšić je kazao da je to samo još jedna njegova izjava u nizu.

“Sinoć sam se pokušao sjetiti svih tih izjava u posljednje vrijeme koje su bile takve pa se na principu tresla se brda, rodio se miš ništa ne desi. Tako da vidjet ćemo, kad sačekamo ako bude ta izjava, ta ponuda da i mi odgovorimo. Mislim da je glupo da komentarišem šta će biti, ali u svakom slučaju jasno je ko dan biH je uknjižena ovakva kakva jeste naravno sa dva entiteta i Brčko distriktom i nema nikakvog mirnog niti nekog drugog razdruživanja”, rekao je on.

Ranije je Dodik i govorio da “neće da dijeli zrak sa Bošnjacima”, te je Nikšić objasnio da iako su oni partneri u vlasti moraju raditi skupa za dobrobit svih građana.

“Preko svega morate preći ako želite da u ovoj zemlji ide nešto naprijed. Najlakše je da svako ide u svoj rov, ići sa populističkim izjavama i ništa ne radi i ništa da se ne dešava. Ipak je politika razgvora, dogovora, kompomisa ma kako mukotrpno bila dovela je do toga da smo otvorili pregovore sa EU”, obajasnio je on.

U Rezoluciji o genocidu u Srebrenici nema ništa sporno dodao je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare