Nikšić o razgovorima u Konjicu: Vlada radi na način da se dogovaramo, ne mogu se odluke donositi na sastancima

Vijesti 30. aug 202417:00 1 komentar
FENA

Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić komentarisao je danas u Travniku jučerašnji sastanak SDP-a BiH i HDZ-a BiH, istakavši kako je u fokusu razgovora bilo unaprijeđenje funkcionisanja vlasti.

“Govorili smo o funkcionisanju federalne vlasti, radu Federalne vlade, dogovarali smo kako da to još unaprijedimo da još bolje funkcionira. Iskazali smo zadovoljstvo da Vlada radi na način da se dogovaramo, radimo kompromise i razgovore. Neke stvari možda malo duže traju nego što bi trebalo, ali smo se opredijelili da sačuvamo jedinstvo, da ni po koju cijenu ne ulazimo u preglasavanje, prevare, nekakve radnje iza leđa jer to bi, ne samo narušilo jedinstvo u Vladi, nego ne bismo mogli funkcionisati na toj nekoj ljudskoj osnovi ako jedni drugima nećemo vjerovati”, kazao je Nikšić prilikom posjeta Katoličkom školskom centru Petar Barbarić.

Završen sastanak SDP-a i HDZ-a u Konjicu

Dodao je i kako se razgovaralo o ključnim projektima.

“Ne mogu se odluke donositi na onakvim sastancima. Bez obzira na to šta se mi dogovorimo sve to mora ponovo ići u Vladu i Parlament, mora proći određene procedure, a naravno, vlast funkcioniše na način da se dogovaramo oko nekih ključnih projekata. Nije tajna da su to fiskalna reforma, početak funkcionisanja i primjena Zakona o suzbijanju korupcije i kriminala, te da su pred nama imenovanja u Vladi i potpuno je prirodno da o tome razgovaramo, dogovaramo se i pravimo hodogram kako ćemo to riješiti”, poručio je Nikšić.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku koalicije na federalnom nivou u Konjicu prisustvovali su Nermin Nikšić i Dragan Čović, a predstavnika stranaka NiP-a i Naše stranke nije bilo na tom susretu.

Čović se oglasio nakon sastanka u Konjicu

Dragan Mioković, redsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i član Naše stranke za N1 je poručio da ta stranka nije pozvana na sastanak te su taj susret nazvali bilateralnim, a ne koalicionim.

Poručio je i to da ništa o čemu su razgovarali neće staviti na dnevni red Parlamenta dok se to isto ne usaglasi sa Našom strankom.

Detalje čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare