Nikšić: Schmidt najavio odustajanje

Vijesti 25. jul 202215:35 7 komentara
F.Z./N1

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ocijenio je da će visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt odustati od nametanja izmjena Izbornog zakona, kako je ranije najavljeno. Ipak, pozvao je građane da se večeras u 19 sati odazovu na proteste ispred sjedišta OHR-a u Sarajevu.

“Upravo sam u prisustvu mojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH, g. Christianom Schmidtom. Želim iskazati zahvalanost g. Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove. Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora”, objavio je Nikšić na zvaničnom Facebook profilu.

Lider SDP-a je izrazio zadovoljstvo što je Schmidt “uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno”.

“Mi u SDP ostajemo otvoreni za dijalog u interesu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini. Koristim priliku da još jednom pozovem građane da jasno i glasno večeras u 19:00 h svi zajedno dignemo glas protiv etničke podjele države i ideologija podjela i aparthejda koje sigurno neće mirovati. Večeras je važno poslati nikad glasniju poruku da građani ne pristaju na podjelu Bosne i Hercegovine. Socijaldemokratska partija ostaje na braniku multietničnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine”, dodao je na kraju Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare