Nikšić u posjeti USK: Da sam došao dva dana ranije, bilo bi “što si došao”

Vijesti 18. maj 202315:28 0 komentara
N1

Nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela odluku o izdvajanju interventnih sredstava od ukupno 500.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta Federacije BiH, kao interventnu mjeru pomoći za četiri grada i općine u Unsko-sanskom kantonu, premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, danas je stigao u posjetu Unsko-sanskom kantonu zbog nastalih poplava.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se ranije nije pojavio u poplavama pogođenim područjima, Nikšić je rekao: “Ja sam jučer ujutro u 8:15h bio sa komesarom Varhelyijem, pa sam bio na Sarajevo Business Forumu, pa sam bio s Međunarodnim monetarnim fondom, pa sa Svjetskom bankom, na sjednici vlade i naravno uvečer otišao na utakmicu. Dakle, to što sam ja danas ovdje, sumnjam da će pomoći ikom od ovih ljudi, osim što će pružiti ljudsko izražavanje brige i solidarnosti.”

Naglasio je da je mnogo veća podrška svim ovim općinama ono što je jučer usvojeno na hitnoj sjednici federalne vlade.

“2014. godine ja nisam vodio fotografa, a obišao sam sva moguća mjesta, gazio vodu do pasa… Naravno da treba da se nađete s ljudima u tom trenutku, ali isto tako sad spinovati i okretati priču… Da sam bio prekjučer, onda bi vjerovatno bila priča ‘što si došao, a nisi ništa ni obećao, došao si da se uslikaš i otišao.’ Dakle, jučer smo ipak donijeli neku konkretnu odluku pomoći, a danas smo tu”, zaključio je Nikšić.

Podsjetimo, u obilasku Krajine danas je i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, a sve najnovije informacije o poplavama pogođenim područjima, možete pronaći na našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad