Nikšić u Pressingu: Svi su dobili šamarčinu od Čovića i njegovog istupa u NSRS

Vijesti 02. feb 202221:07 > 22:27 0 komentara
Nermin Nikšić u Pressingu

"Jučer su svi strani i domaći dobili šamarčinu od gospodina Čovića, za kojeg ne mogu da vjerujem šta sam čuo", kazao je u večerašnjem Pressingu na N1 lider SDP BiH Nermin Nikšić.

Nikšić je kazao da je SDP BiH došao do jedne linije kada su rekli: Dosta je!, te je istakao da su jučerašnjim govorom Čovića u NSRS i strani i domaći akteri dobili “šamarčinu”.

Iako bi bile sankcije zbog toga što nismo spremni da popustimo, mi smo došli do jedne crvene linije kada smo rekli: Dosta je. Dosta je da se podrazumijeva SDP. Do kada više da popuštamo one koji ruše državu? Dok ne ostanemo bez države? Ne vjerujem da je neko od ovih stranak ucjenjen, i da je bilo neko bi rekao. Pokazala se tačnim procjena da ništa neće biti od pregovora. Jučer su svi strani i domaći dobili šamarčinu od gospodina Čovića, njegovim istupom, za kojeg ne mogu da vjerujem šta sam čuo“.

Lider SDP-a je istakao da njegova stranka nikada nije imala problem da ostane sama kada smatra da je u pravu.

“SDP nikada nije imao problem da ostane sam kada misli da je u pravu i da se bori sam za ono što smatra da je uredu. Svi nosi teret svojih odluka i ja im na tome ne zamjeram. Mislim da smo mi bezbroj puta pokazali, oni nas optužuju kako nije dobro da kažemo “NE” američkoj administraciji. Ne smatram da je to ni kukavičluk niti hrabrost, mi se borimo da očuvamo principe”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!