Nova obuća policajaca u ZDK: Na pragu zime ljetni par, zimski će tek dogodine

Vijesti 01. dec 202319:54 0 komentara
MUP ZDK/Ilustracija

Jedna od glavnih tema proteklih dana u Zeničko-dobojskom kantonu je nabavka obuće za policijske službenike. U novembru, oni su dobili obuću za ljetno vrijeme. Ovo su za N1 pojasnili u MUP-u ZDK.

Naime, kako je objavio Zenicablog policijski službenici njih skoro hiljadu u novembru je zadužilo ljetnju obuću.

Kako su naveli na ovom portalu prema fotografijama koje su im ustupljene na deklaraciji cipela jasno piše da su cipele namijenjene za suho vrijeme, ali i da nije preporučljivo da se izlažu hladnoći.

zenicablog
zenicablog
zenicablog
zenicablog
zenicablog

U MUP-u ZDK su za N1 detaljno obrazložili šta se desilo.

Naime, sredinom juna ove godine raspisan je tender za nabavku ljetnjih cipela. Nakon raznih peripetija sa tenderskom procedurom, ugovor sa izabranom firmom potpisan je u drugoj polovici augusta.

“Za dan 04.08.2023. godine zakazano je javno otvaranje ponuda, nakon čega je dana 29.08.2023. godine, zaključen ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem. U ovom postupku, najpovoljniji ponuđač je isporučio ugovorenu robu i prije isteka roka isporuke predviđenog ugovorom, tačnije dana 17.10.2023. godine”, objasnili su u MUP-u ZDK.

Također, navode iz MUP-a ZDK da svake godine se nabavi novi par odnosno za određenu sezonu.

“Napominjemo da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u skladu sa Planom javnih nabavki, a prvenstveno zbog ograničenosti budžetskih sredstava, svake godine planira nabavku jedne vrste policijske obuće, odnosno, u jednoj budžetskoj godini se planira i realizira nabavka zimske obuće a u narednoj godini ljetne obuće i tako redom”, istakli su za N1.

Dok se u policijskim agencijama planiraju, nabavljaju i najavljuju helikopteri, oklopna vozila, body kamere, policijski službenici u konkretnom slučaju u ZDK ove zime provesti u obući od prošle godine dok će ona ljetna i to novonabavljena sačekati novu sezonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!