Novi dan: Analiza sukoba na Bliskom Istoku

Vijesti 30. sep 202414:38 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange će se sutra, prvi put otkako je oslobođen iz britanskog zatvora, pojaviti u javnosti kada bude podnosio dokaze Odboru za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PACE) u Strasbourgu. Assangeovo obraćanje prenosimo uživo, a iz Strasbourga se javlja i evropski dopisnik N1 Nikola Radišić.

Za analizu napada Izraela na centar Bejruta, dalju eskalaciju sukoba kroz kopnenu invaziju Izraela i mogući odgovor Hezbolaha, te da li je moguće izbjeći totalni rat na Bliskom istoku pitamo Vlatka Cvrtilu, rektora Sveučilišta Vern.

Udruženje oboljelih i liječenih od karcinoma dojke, ginekoloških karcinoma i drugih malignih oboljenja “Renesansa” organizuje niz događaja s ciljem podizanja svijesti o malignim oboljenjima, značaju ranog otkrivanja i prevencije bolesti. Naša je gošća Hana Hadžiavdagić Tabaković, poduzetnica i influenserka i prva ambasadorica Udruženja “Renesansa”.

Povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba na prostoru parka At Mejdan bit će upriličen kulturno zabavni program i druženje osoba treće životne dobi i djece sa javnim ličnostima. Događaj se organizuje u čast poštivanja i brige za osobe treće životne dobi s ciljem isticanja važnih doprinosa starijih osoba u društvu i podizanja svijesti o problemima i izazovima starenja. Naš gost je Mahir Selmanović, predsjednik NVO Generacija.

Semir Mustafić donosi najvažnije sportske vijesti.

U “Novom danu” je sa vama Sanela Dujković.

Gledajte nas od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!