Novi dan: Čiji smo to mi pacijenti i da li je zdravlje pacijenata u BiH bitnije od administracije?

Vijesti 20. okt 202423:11 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Novi dan otvaramo sa temom o zdravlju. Pitamo se čiji smo to mi pacijenti i da li je zdravlje pacijenata u FBIH, RS i Brčko Distrikta bitnije od administracije? Šta kada pacijentu kome je potrebna hitna intervencija pomoć ne pružimo u najbližoj, nego zdravstvenoj ustanovi kojoj “pripada”? Čija je odgovornost ako podlegne? Govore u Brčkom Đorđe Vuković iz Udruženja djece i omladine oboljelih od dijabetesa USK, Branislav Uzelac iz Udruženja oboljelih od hemofilije u Banja Luci i Enida Glušac u Sarajevu iz Udruženja osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke “Renesansa”.

O krčenju šume i gradnji u zaštićenim područjima Trebevića, odlaganju materijala na deponijama za Novi dan govori Bojo Gašanović – načelnik istočnog Starog Grada.

Da li će u budućnosti vještina korištenja ChatGPT-a biti uslov za bilo koji posao kao što je sada rad u Wordu? Da li je za “izvlačenje” podataka iz ChatGPT potrebno domensko znanje, a ne vještina kucanja promptova – tj. zadataka? IT stručnjak Tarik Mehić ima odgovore.

Istraživanje o mladim Jugoistočne Evrope predstavit će nam Ema Džejna Smolo – pr projekta.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!