Novi dan: Dani nakon katastrofe, kako će biti utrošen novac?

Vijesti 16. okt 202415:50 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Pripadnici spasilačkih službi pronašli su i posljednje tijelo za kojim se tragalo u Buturović Polju, na području opštine Konjic. Na saniranju područja na kom se dogodila nesreća, još dugo će se raditi. Kako će biti utrošen novac prikupljen za poplavljena područja? Čiji odgovor na krizu je bio brži i bolji – institucija ili humanitarnih organizacija? Dešavanja nakon katastrofe sumiramo sa načelnikom opštine Jablanica, Damirom Šabanovićem i načelnikom opštine Konjic, Osmanom Ćatićem.

Govorimo o stipendijama za srednjoškolce iz BiH u Velikoj Britaniji. Na koji način mogu aplicirati, do kada? Koordinatorice HMC programa stpendiranja za srednjoškolce, profesorice Maja Ljubović i Dženeta Ajanović biće naše gošće. Razgovaraćemo i o aktuelnim temama u bh. obrazovanju. Iz Engleske će se uključiti stipendistkinja Soraja Muharemagić.

Najavljujemo humanitarno motivacionu tribinu i prikupljanje sredstava za Odjeljenje onkologije u KB Zenica. Naida Bešlagić koja je pobijedila karcinom jajnika govori o događaju i ličnoj borbi sa rakom.

Novi domaći film “Gym” Srđana Vuletića od 24. oktobra dolazi u kina širom Bosne i Hercegovine. Glumci Dino Sarija i Edin Avdagić biće gosti “Novog dana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!