Novi dan: Kako zaustaviti sve češće navijačke nerede?

Vijesti 22. okt 202416:42 0 komentara
N1

U novom izdanju Novog dana gledajte:

Nakon što je više pripadnika navijačkih grupa mostarskih fudbalskih klubova Zrinjskog i Veleža povrijeđeno u sukobu u centru grada, u jednom od najmasovnijih huliganskih nereda u Mostaru, govorimo o uzrocima sve češćeg divljanja navijačkih grupa u gradovima BiH. Ko stoji iza ovih grupa, do čega mogu dovesti ovakvi neredi, kako im stati u kraj? Kako je došlo do toga da navijačke grupe postanu sinonim za nasilje a ne za zdravo navijanje, podršku sportu onih koji bi i sami trebalo da promovišu zdrav sportski duh? O ovoj temi u “Novom danu” govore: Marko Romić, psiholog iz Mostara, Vladimir Vasić, sociolog i Semir Mustafić, sportski novinar N1.

U Sarajevu se održava NATO-ov simpozijum Partnerstvo u vremenu hibridnih prijetnji. Ovo je jedan od najznačajnijih događaja na godišnjem nivou koje NATO organizuje u saradnji s partnerskim zemljama. Prethodni simpozijum su održani u Njemačkoj, Grčkoj, Švajcarskoj te Španiji. Simpozijumu će pored predstavnika BIH prisustvovati i visoki zvaničnici NATO-a, ali i zemalja regiona te drugih partnerskih zemalja i organizacija. Poruke Elmedina Konakovića, Borjane Krišto, prenosimo u “Novom danu”.

Šta znači odluka Ustavnog suda RS o naplaćivanju parkinga u tom entitetu? Trebaju li građani plaćati parking i hoće li dobiti kaznu ako to ne učine? Odgovore tražimo u upravi grada Banjaluka a naš gost će biti i advokat Goran Vasilić.

Završeno je treće izdanje Woman.Comm konferencije, koja je jedan od najvažnijih komunikacijskih događaja u BiH. Konferencija je okupila istaknuta imena komunikacijske, medijske, marketinške i kreativne industrije a naša gošća će biti Irena Miličević Vukoja, osnivačica platforme Woman.Comm. Razgovarat ćemo o ženama na rukovodećim pozicijama, o integraciji vještačke inteligencije u poslovne procese, o ulozi brendova u kreiranju pozitivnih društvenih promjena ali i o tome šta žene mogu uraditi da preveniraju rodno zasnovano nasilje.

Treće izdanje GOOD HACKathona, takmičenja u razvoju inovativnih digitalnih rješenja za studente elektrotehničkih i srodnih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, biće održano od 24. do 26. oktobra u Sarajevu, u organizaciji Telemach fondacije i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Naši gosti će biti: Anesa Muhović, direktorica Telemach fondacije i doc.dr. Kenan Šehić, predstavnik Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!