Novi dan: Može li se u BiH uvesti porez na prazne stanove?

Vijesti 25. mar 202415:44 0 komentara

U Novom danu sutra gledajte:

Napad u Moskvi posijao sumnje u sigurnost. Islamska država preuzela odgovornost za napad u koncertnoj dvorani, Putin upire prstom u Ukrajinu. Naređene jake mjere sigurnosti širom zemlje, mnogi rusi se pitaju zašto ruske službe sigurnosti nisu osujetile napad? O sigurnosti u svijetu govori Dean Džebić – vojni analitičar.

Skupi kvadrati i prazni već kupljeni stanovi – trenutna je to slika bh. tržišta nekretnina. Prema posljednjem popisu, u BiH je bilo više od 60.000 praznih stambenih objekata. Ipak, širom BiH, gradnja novih objekata se nastavlja. Austrija uvela porez na prazan stan i smanjila kirije. Je li to moguća opcija i u BIH? Za Novi dan govore Zoran Pavlović – ekonomski analitičar i investitor i Haris Kadić – agent za nekretnine.

Epilepsija nije duševno, već neurološko oboljenje i četvrto je po redu najčešćih neuroloških oboljenja. Procjenjuje se da jedan posto svjetske populacije boluje od epileptičnih napada. Precizna statistika o broju osoba sa epilepsijom u BIH ne postoji ,ali se procjenjuje da ih je oko 14.000. O svom iskustvu sa epilepsijom iz Kine za Novi dan govori Vitomira Lončar – poznata hrvatska glumica i voditeljica. O liječenju, medikamentima, i hirurškim procedurama za Novi dan govore dr. Admir Mehićević – specijalista neurologije, iz Zagreba je s nama na vezi dr. Željka Petelin Gadže – specijalistica neurologije.

Poslije više od dva mjeseca spekulacija i bizarnih teorija zavjere, Kate Midlton, princeza od Velsa, obratila se javnosti povodom svog zdravstenog stanja i saopštila da boluje od raka. I kralju Charlsu je nedavno dijagnostikovan karcinom, o čemu je javnost obavijestio saopštenjem. Kate je to učinila video porukom. Težak period za kraljevsku porodicu. O glasinama, pisanju tabloida, pr i kriznom komuniciranju za Novi dan govore Danica Ilić – novinarka iz Londona i Una Bejtović – PR stručnjakinja.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!