Novi dan: Predizborna kampanja – dijele se obećanja, bombone, upaljači. A programi?

Vijesti 16. sep 202414:25 0 komentara
N1

U emisiji Novi dan gledajte:

Ostalo je manje od 20 dana do lokalnih izbora. Kampanja uveliko traje. Sa plakata se osmjehuju poznata i manje poznata lica. Dijele se obećanja na skupovima, ali još uvijek i brendirane olovke i upaljači. Na šta su se svele predizborne kampanje, improvizaciju ili ipak ima i strateškog komuniciranja? Gost Novog dana je Krešimir Macan, istaknuti hrvatski PR stručnjak i certificirani predavač specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i digitalne društvene medije.

Borba za onkološke pacijente se nastavlja. Sada i kroz projekat “Glasaj za život” koji su pokrenuli pet udruženja pacijenata. Za Novi dan govore Sead Sefić – predsjednik Udruženja oboljelih od raka prostate FBiH, Alma Stefanišin – predsjednica Udruženja osoba oboljelih od reumatoidnog artritisa i ostalih reumatskih bolesti “SNAGA” u BiH, Rizah Kabaši – predstavnik Udruženja “Mijelom u BiH”, inače član porodice oboljelog.

Trebamo li se zabrinuti ako se u svakodnevnom govoru ne možemo sjetiti neke riječi? Ili zašto se neko može sjetiti svakog datuma, dana, događaja iz prošlosti, a neko ne može ni konteksta? Da li je to kratkotrajna zbunjenost ili preopterećenost informacijama ili može voditi ozbiljnijim stanjima poput demencije? Kako demencija počinje, šta je uzrokuje odgovorit će nam, dr. Osman Kučuk – direktor Centra za demenciju Sarajevo.

25. septembra u Sarajevu će biti otvoren jedinstven centar za žene “Sist'Her Sarajevo”. Udružene, žene iz cijelog svijeta kreirat će mreže, dijeliti znanje i iskustvo i promovisati međusobno učenje i rast. Ovaj centar će biti ne samo mjesto poslovne aktivnosti, već i epicentar evolucije, razvoja i sestrinstva među ženama iz Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine! U susret otvorenju, gošća Novog dana je Seida Sarić – direktorica Udruženja Žene za žene international.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!