Novi dan: Putovanje vozom u BiH iskustvo za pamćenje ili?

Vijesti 02. jul 202415:17 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Nakon rekordnih vrućina, kraj juna u BIH obilježilo nestabilno vrijeme sa pojavom grada koji uništava usjeve, pa i krovove i automobile u mnogim krajevima zemlje. Grad veličine jajeta postao učestala pojava. Kako nastaju gradonosne oluje i da li će ih u Bosni i Hercegovini biti sve više? Za Novi dan govore prof. Vedran Zubić.

Najavljeno nevrijeme sa sobom nosi i posebna upozorenja. Na put ne krećite bez nužne potrebe – savjetuju iz BIHAMK-a. Na kojim graničnim prijelazima se najduže čeka, koji su manje prometni, na šta treba obratiti pažnju prilikom kretanja na duži put za Novi dan govori Bisera Hašimbegović iz automoto kluba Bihamk.

Vijest da se vozom ponovo može na jug unijela je tračak nade u mogućnost povratka željezničkom putničkom prijevozu u Bosni i Hercegovini. No, čini se kako to nije dovoljno da bi se mlade vratilo u vozove. Kako povezati općine i gradove, učiniti putovanje vozom dragom i brzom opcijom za putovanje, šta uraditi sistemski i strateški da bude kao u evropskim zemljama za Novi dan govore Namir Mahmutović – direktor sektora za putnički i teretni saobraćaj Željeznica FBIH, Sanel Kajan – zastupnik u Parlamentu FBIH. Iskustvo svog putovanja vozom domaćim i internacionalnim linijama prenijet će nam bračni par Emira i Tahir Žustra.

Tragom priče o sve češćem odgađanju i otkazivanju letova, pravima i obavezama koje aviokompanije imaju prema putnicima, za Novi dan će svoje iskustvo podijeliti i poduzetnik Nihad Softić kojem su u jednom danu otkazana 3 leta i koji je prespavao na aerodromu sa 14 članova porodice. Uzrok otkazivanja leta nije nevrijeme, nego nepozvan gost na letu – mačka!

U sportskim minutama Novog dana rezimiramo osminu finala takmičenja evropskog prvenstva u fudbalu, ali i donosimo razgovor sa još jednim predstavnikom Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu. Plivač Jovan Lekić javit će nam se iz Banja Luke.

Minela Jašar – Opardija sa vama je od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!