Novi dan: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Vijesti 23. maj 202414:36 0 komentara
N1

Centralna tema Novog dana je Rezolucija o genocidu u Srebrenici. O raspravi i glasanju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, tekstu rezolucije, prošlosti i budućnosti, političkim odnosima i reakcijama u regionu i svijetu, govorimo u jutarnjem programu N1 televizije.

Gosti Novog dana su Sonja Biserko predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Dragan Bursać kolumnista i novinar iz Banja Luke, i Jasmin Medić doktor historijskih nauka i naučni saradnik za modernu historiju Instituta za historiju na Univerzitetu u Sarajevu. Uživo iz Srebrenice sa posljednjim informacijama javlja se naša reporterka Tina Jelin Dizdar, a reakcije i dešavanja u Njemačkoj, prati novinar Deutsche Welle-a Mehmed Smajić.

Prije tačno pet godina 24. maja emitovan je prvi dnevnik Nove TV u Bosni i Hercegovini. Gosti Novog dana su voditelji centralne informativne emisije Nove TV Aleksandar Hršum i Vlado Marić.

Sedmi “Run&More Weekend” festival biće održan u Banjaluci 1. i 2. juna. Najavljuju šest utrka na kojima će učestovati nekoliko hiljada trkača. U Novom danu razgovaramo o njihovoj misiji da djeca izađu na sportske terene, kao i o željama i planovima za razvoj sporta u BiH. Gosti Novog dana su Milica Deura, kapiten ženske košarkaške reprezentacije BiH i Alija Imamović atletski reprezentativac BiH.

Sa vama od 08-11h – Gana Forić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!