Novi dan u četvrtak: Ugostit ćemo bh. matematičare koji su ispisali historiju

Vijesti 24. jul 202418:03 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za četvrtak gledajte:

Inflacija, potrošačka korpa, standard života građana u BiH, jednokratna neoporeziva pomoć, reforme, penzije, depoziti. Ekonomske teme. Gost Novog dana je Zoran Pavlović – ekonomski analitičar.

Benjamin Mujkić, Andrej Krčmar i Vuk Janković osvojili su zlatne medalje na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Velikoj Britaniji. Harun Alibegović je osvojio srebrnu medalju, dok su bronzane medalje osvojili Adnan Osmić i Naida Gavranović, Liderka na ovogodišnjoj olimpijadi bila je Adisa Bolić,. Matematičari koji su ispisali historiju gosti su Novog dana.

53. izdanje Festivala kulture “Slovo Gorčina” počinje 26. jula i trajaće do 28. jula 2024. godine, a predstavit će se učesnici iz 9 zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Srbije i Švicarske. Gorčin Dizdar, počasni predsjednik Udruženja “Slovo Gorčina” gost je Novg dana.

Putovanja, poslovna ili privatna, sa djecom ili bez, ne bi trebala da počnu bez spremne putne apoteke. Nerijetko se u toku putovanja dešavaju manji zdravstveni problemi, koje možemo riješiti sami. Šta stručnjaci savjetuju za spakovati u putnu apoteku, sa nama magistrica farmacije Lejla Baručija, stručna saradnica za fitofarmaciju u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!