Novi dan u ponedjeljak: Šta sve (ne) znamo o braku?

Vijesti 09. jun 202417:11 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za ponedjeljak gledajte:

O rezultatima izbora za Evropski parlament, da li je saziv zajedničkog parlamenta drugačiji u odnosu na prethodne i u kojoj mjeri, da li se Evropa mijenja nakon izbora i u kojem smjeru i koliko to može utjecati na BiH teme su o kojima razgovaramo sa Adnanom Huskićem, profesorom međunarodnih odnosa i politike na SSST Univerzitetu.

O svesrpskom saboru, Deklaraciji o zaštiti nacionalnih interesa i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, najavi zajedničkog dana državnosti Srbije i entiteta unutar BIH i reakcijama iz BiH i EU na događaj koji mnoge podsjeća na vraćanje politiku Slobodana Miloševića iz 90-ih na scenu razgovaramo sa političarom i sociologom Mirom Lazovićem.

Treba li nam brakologija za kvalitetnije očuvanje porodice? Kako ulazimo u odnose, kako ih održavamo, zašto u sve ulažemo trud, a nismo naučili da se trudimo na održanju ljubavne veze i ljubavi u braku? Koliko (ne) znamo o braku, a šta je najbitnije da znamo?, teme su o kojima razgovaramo sa Dženanom Husremović, prorektoricom za nastavu i studentska pitanja Rektorara UNSA, Jelenom Brkić-Šmigoc, univerzitetskom profesoricom predmeta iz oblasti psihologije i socijalne psihologije i Dželilom Mulić-Čorbo, psihologinjom i porodičnom psihoterapeutkinjom.

Fadil Kadić je nekadašnji šampion bivše države u reliju, tri puta član jugoslovenske reprezentacije i višestruki prvak BiH. Sa sportskim automobilistom u “Novom danu” komentiramo Red Bull Show Run utrku koja je oduševila sve građane, ali i o drugim utrkama koje su svojevremeno organizovane u gradu na Miljacki, anegdotama sa staza, opasnostima s kojima se vozači susreću.

Sportske igre mladih su u Sarajevo, jedna od naših tema je završnica ovog važnog sportskog događaja za mlade.

Sa vama je sutra Sanela Dujković.

“Novi dan” gledajte od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!