Novi dan u subotu: Kako smanjiti stopu kriminala osoba “od ranije poznatih policiji”?

Vijesti 02. feb 202416:42 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za subotu gledajte:

Edo Muratbegović, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Mićo Letić, penzionisani inspektor i stručnjak za maloljetničku delinkvenciju govorit će o stanju općeg kriminaliteta, maloljetničke delinkvencije i propusta policijskih organa i pravosuđa, pogotovo kada je riječ o recidivistima u počinjenju krivičnih djela. Zašto nema uniformisane policije u lokalnoj zajednici? Da li dileri narkotika i ujedno ovisnici čine najveći broj nasilničkih krivičnih djela? Šta nedostaje u kaznenoj politici i kako postići efikasne svrhe kažnjavanja? Kako smanjiti oružje na ulicama gradova, neka su od pitanja za naše sagovornike. Za N1 će govoriti i Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u federalnom Parlamentu.

Govorimo o seksualnom uznemiravanju i odnosu pravosuđa prema ovakvim slučajevima u našoj zemlji. Kako prepoznati uznemiravanje, kako reagovati i koliko su pravosudne instuticije pokazale senzbiliteta za žene koje su iskusile rodno zasnovano nasilje, razgovaramo sa Majdom Halilović iz Atlanske inicijative i Adnanom Kadribašićem, ekspertom za ravnopravnost spolova, a sa nama je i Kristina Jozić, predsjednica Udruženja “Mreža policijskih službenica” i autorica „Smjernica za postupanje u slučajevima seksualnog uznemiravanja i uznemiravanja na osnovu spola u policiji“.

Anticiklona poznata kao “ubojica zime” stigla je iz Afrike i obuhvatila i Bosnu i Hercegovinu. Koliko dugo možemo očekivati sunčano vrijeme i temperature iznad uobičajenih razgovaramo sa meteorologom Nedimom Sladićem.

“Novi dan” u subotu gledajte od 9 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!