Novi dan u utorak: Postoji li mogućnost rekonstrukcije aktuelnog saziva Vijeća ministara?

Vijesti 01. jul 202415:28 0 komentara
N1

U Novom danu u utorak gledajte:

Žrijebom je odlučeno da Nenad Vuković (PDP) bude peti delegat u Domu naroda BiH, no dok čekamo da se ispoštuju u ovom primjeru sve pravne procedure, u Novom danu govorimo o tome da li postoji mogućnost pokretanja rekonstrukcije aktuelnog saziva Vijeća ministara BiH i da li će BiH konačno dobiti budžet na nivou države, kako će se koalicija nositi sa sankcijama koalicionom partneru Miloradu Dodiku? O ovoj, ali i drugim društveno-političko aktuelnim temama razgovaramo sa novinarkom Gordanom Katana i političkim analitičarem Farukom Kajtazom.

U Novom danu govorimo o obrazovnom sistemu u BiH, kroz koji djeca ne uče ili uče selektivno o ratnim zločinima u BiH, kao i o genocidu u Srebrenici. Uskoro obilježavamo prvi put Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici, 11. jula, nakon usvajanja Rezolucije u Generalnoj skupštini UN-a. Koliko djeca uče o nedavnoj historiji, ali i kako poboljšati kvalitet obrazovnog sistema u Federaciji BiH razgovaramo sa ministricom obrazovanja i nauke Federacije BIH Jasnom Duraković.

Međunarodni dan sportskih novinara slavi se 2. jula od 1924. godine, kada je u Parizu osnovano Svjetsko udruženje sportskih novinara. O ovom danu, ali i o Evropskom prvenstvu i posljednjim utakmicama osmine finala razgovaramo sa Mirzom Kolarom, sportskim novinarom.

Međunarodni festival književnosti Bookstan održat će se po deveti put u Sarajevu u periodu od 3. do 6. jula 2024. godine. Ovom prilikom Sarajevo će ugostiti renomirane književnike i književnice, izdavače, prevoditelje i druge stručnjake iz oblasti književnosti iz gotovo 15 zemalja svijeta. Gošća Novog dana je izvršna direktorica festivala Lamija Milišić.

Sa vama od 08 do 11h – Gana Forić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!