Novi dan: Uzrok poplava, prirodni ili ljudski faktor?

Vijesti 07. okt 202413:50 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Nastavlja se potraga za nestalim. Spasioci na terenu. Susjedne zemlje šalju opremu. Potopljena sela pretrpjela veliku štetu tokom katastrofalnih poplava. Veliki broj kuća uništen, polja su nestala, a stradala je i stoka. Mještani šalju apele. Na izmaku su snage, traže pomoć. Uživo smo u poplavljenim mjestima.

Još uvijek se istražuju uzroci stravičnih poplava koje su zadesile BIH. Osim prirodnog faktora, stručnjaci upozoravaju i na ljudski. Ima li mjesta tvrdnjama da smo sami, neodgovornim odnosom prema prirodi doveli do katastrofalnih posljedica poplava? Za Novi dan govore aktivistice Lejla Kusturica i Azra Berbić iz Fondacije Atelje za društvene promjene i prof.dr. Muhamed Bajrić sa Šumarskog fakulteta u Sarajevu.

Opći dojam na osnovu prvih izjava političkih partija svi su pobjednici i svi su popravili svoj izborni rezultat na ovim lokalnim izborima. Je li to zaista tako? Šta je pokazala izlaznost građana? U Novom danu analiziramo izborne pobjednike i gubitnike sa novinarkom Rubinom Čengić.

Rusmir Agačević Rus – jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih dramskih pisaca, voditelj i scenarist jednog od najgledanijih televizijskih zabavnih serijala u Bosni i Hercegovini “Haustori i majstori” vratio se u svoj rodni Travnik. Rad sa djecom u pozorištu u Hrvatskoj zamjenio je novim Tvorničkim malim teatrom Travničana. I dalje piše, stvara, a dio svog stvaralaštva jutros dijeli i sa nama u Novom danu.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!