Novinarka N1 nakon uvreda: Kako se, pobogu, zovu oni kojima mi možemo prići i još postaviti pitanje?

Vijesti 17. apr 202413:38 0 komentara
N1

Nakon što su najviši zvaničnici Beograda, ali i Srbije i Republike Srpske u istom danu izvrijeđali novinare N1, poručivši našoj koleginici da je krava, obratila im se novinarka Danica Vučenić. "Kako se, pobogu, zovu oni kojima mi krave na događajima možemo prići i još postaviti pitanje".

U Mostarskom lakom razgovoru složili su se da je jedna od novinarki koja je pratila događaj, ona krava sa N1. Cinično bi bilo reći da je ovo kreativni iskorak u odnosu na višegodišnje dosadne floskule o plaćenicima i izdajnicima. Ali nije cinično reći da takvo ponašanje govori o nedostatku elementarnog vaspitanja, mizoginiji, nedostatku odgovornosti prema funkcijama koje obavljaju, a prije svega govori šta misle o slobodi govora, medijima i demokratiji. Kao druga krava sa N1 pitam, a kako se pobogu zovu oni kojima mi, krave, na događajima možemo prići i još postaviti pitanje?” kazala je novinarka u svom obraćanju.

Podsjetimo, udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se izvini zbog uvrede koju je uputio novinarki N1 BiH za vrijeme Sajma privrede u Mostaru.
Oglasili su se i iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i pozvali Tužilaštvo BiH kao i tužilaštva u FBiH da u skladu sa svojim nadležnostima provedu istragu protiv Vučića i Dodika zbog uvreda i negiranja genocida

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!