Novitović: Štete su minimalne, uvijek smo spremni na najgori scenario

Vijesti 18. jan 202308:48 0 komentara
N1

Direktor Civilne zaštite RS Milan Novitović jutros je za N1 govorio o aktuelnim padavinama i potencijalnim problemima s kojim se stanovništvo može suočiti usljed najavljenih padavina i rizika od poplava.

Novitović je kazao da je jutros stabilna situacija.

“Jutros je stabilna situacija, najveća količina padavina je u opštini Nevesinje i Gacko gdje je palo preko 100 litara po metru kvadratnom. Najrizičniji dijelovi su Gacko, Nevesinje i Tjentište, kao i na dijelu opštine Trnovo. Sve je sanirano, ekipe su na terenu. Svi su odgovorno pristupili, sve preventivne mjere su blagovremeno provedene”, kazao je Novitović.

Nastala šteta je minimalna, kazao je Novitović.

“U prekidu je saobraćaj na relaciji Gacko-Nevesinje, ali će i to u narednih sat vremena biti sanirano i put će biti prohodan. Meteoalarm koji je izdat ranije je alarmirao sve i blagovremeno smo se pripremili za padavine. Mi smo ranije naglasili, ne želimo paniku, želimo odgovoran pristup. U ovom trenutku imamo minimalne štete”.

Ima li razloga za brigu?

“Svakodnevno pratimo situaciju, taj talas koji je pogodio Hercegovinu prethodne noći pomjera se prema sarajevsko-romanijskoj regiji, na teritoriji Foče i sutra se to spušta na Podrinje, taj dio od Višegrada ka Zvorniku”, kazao je i dodao:

“Mi se uvijek pripremamo za najgori scenario, takve su nam odbrambene procedure. Spremni smo da svim lokalnim zajednicama pomognemo u takvim situacijama. Uvijek je lakše kada zajednički odgovorimo na izazove i smanjimo rizik od štete”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!