Novogodišnje “ludilo” u Sarajevu, taksista zaradio 700 eura

Vijesti 01. jan 202218:13 > 19:06 2 komentara
Shutterstock

Sinoćnji doček nove 2022. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu bio je posebno, pomalo (ne)očekivano „slavlje“ za taksiste.

Grad prepun ljudi bez prevoza, ali i stranih turista, značilo je taksistima mnogo posla do jutarnjih sati.

Nevjerovatnu zaradu je imao jedan od njih. Svoju priču ispričao je za N1.

Pročitajte još

Zaustavili su ga stranci u centru grada. U pripitom stanju tražili su prevoz do hotela, kojem čak nisu znali ni izgovoriti ime. I taksista je bio zbunjen, jer ih nije razumio. Tek nakon par minuta, shvatio je gdje ih treba voziti.

“Krajnja adresa je bio hotel koji je udaljen od centra grada svega nekoliko minuta. Kada su stigli na odredište, pitali su koliko novca mu je dovoljno, počevši vaditi novčanice od 100 eura. Euforični u novogodišnoj noći, izbrojali su 700 eura, dali mu, izlazeći iz  vozila”, ispričao je za N1 i dalje zbunjeni taksista, jer mu se tako nešto do sada nikada nije dogodilo.

„Skakanje“ na taxi kako bi ih zaustavili

Prošle noći bila je ogromna potražnja za taxi prevozom. Malo ko je htio ići svojim prevozom na proslave. A po povratku kući, slobodan taxi je bilo, gotovo, nemoguće naći.

Bilo je situacija, pričaju nam taksisti, da su osobe nakon novogodišnjeg slavlja „skakali“ na njihova vozila.

U takvoj situaciji, primali su i po nekoliko osoba te ih razvozili na adrese.

Atmosfera u dva sata ujutro, na ulicama je bila takva da se dešavalo da više osoba, čekajući prevoz, a prethodno se nikada nisu vidjeli, niti se poznavali, počinju plesati i pjevati.

Djevojke „preklinjale“ policijsku patrolu da ih prevezu kući

U jednom trenutku policijska patrola zaustavila se u centru grada, da vide kakva je trenutno bezbjednosna situacija.

Iznenada, dva policajca te patrole su „zaustavile“ dvije djevojke koje su dugo čekale prevoz. „Preklinjale“ su policajce da ih voze kući jer drugog prevoza nemaju.

Naravno, da policijska patrola to nije uradila, ali su djevojke izazvale osmijehe kod pripadnika snaga reda i sigurnosti, kojima je protekla noć bila radna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare