Novopazarci prikupili pomoć za tri sata: Šleper krenuo ka Bosni i Hercegovini

Vijesti 06. okt 202414:32 0 komentara
Anadolija/Aleksandar Nićiforović

Iz Novog Pazara put poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini krenuo je šleper koji prevozi humanitarnu pomoć prikupljenu u akciji novopazarske Humanitarne organizacije "Uhud".

Šleper je bio parkiran u centru Novog Pazara od devet sati, a pomoć je prikupljena za svega tri sata. Građani su se masovno odazvali pozivu organizacije “Uhud”, donoseći pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama u Bosni i Hercegovini.

“Novopazarci su uvek spremni da pruže ruku pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Građani su donosili sve što je potrebno za ovo hladno vreme jorgane, ćebad, grejalice, žensku i mušku zimsku garderobu. Narod se odazvao u velikom broju, iako mnogi nisu ni čuli za akciju. Zahvalni smo na svakom doprinosu. Hvala Uzvišenom Gospodaru na ovoj prilici da pomognemo. Ova pomoć nosi i važnu poruku narodu Bosne i Hercegovine, koji prolazi kroz teške trenutke – Sandžak je uz njih. Njihov problem je i naš problem. Neće biti zaboravljeni i nećemo biti posmatrači, već ćemo velikodušno pomagati u ovom iskušenju koje ih je zadesilo”, naveo je Sead Bihorac iz Humanitarne organizacije “Uhud”.

Iz Humanitarne organizacije “Uhud” naveli su da će, zbog velikog interesovanja građana da upute pomoć, i sutra kamion biti parkiran u centru Novog Pazara od devet sati.

Iz te organizacije pozvali su Novopazarce da donesu svoje priloge, uz napomenu da ono što se donira mora biti novo i upotrebljivo.​​​​​​​

Sve informacije pratite na našem LIVE BLOGU

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!