NSRS mijenja zakon kojim se onemogućuje objava odluka Šmita u Službenom glasniku

Vijesti 15. jun 202321:33 0 komentara
N1/Arhiv

U srijedu 21. juna biće održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran Prijedlog Zakona o izmjenama zakona i drugih propisa Republike Srpske. To je najavio predsjednik NSRS Nenad Stevandić ističući da će se time regulisati da se u Službenom glasniku ne objavljuju odluke visokog predstavnika, jer on nema legitimitet.

“Radi se o tome da bismo ovim zakonom regulisali nemogućnost inkriminacije radnika i direktora Službenog glasnika i ovaj zakon bi regulisao da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju u Slubenom glasniku. Razlog za to je veoma prost i opravdan, visoki predstavnik nije imenovan po pravnim normama, on nema saglasnost Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija”, rekao je Stevandić ističući da visoki predstavnik nema legalitet, kao ni njegove odluke te da se u skladu s tim ni njegove odluke neće objavljivati u Službenom glasniku Republike Srpske.

Stevandić je na kraju izlaganja kojim je najavio predstojeću sjednicu Narodne skupštine rekao kako “Republika Srpska ovim potvrđuje svoju državotvornost i nastavak politike da su odluke koje donosi Narodna skupština Repulike Srpske najveći zakonodavni okvir u Republici Srpskoj”.

Podsjetimo da od početka njegovog mandata legitimitet Christiana Schmidta na poziciji visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini spore vlasti u Republici Srpskoj budući da se o njegovom imenovanju nije izjašnjavao Savjet bezbjednosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!