O formiranju vlasti, diplomatiji i finalu SP u Kataru u Novom danu

Vijesti 18. dec 202221:27 0 komentara
N1

U Novom danu za ponedjeljak broje aktuelne teme.

Dugogodišnja je diplomatkinja. Karijeru počela 1995. godine u Briselu, da bi po povratku u Sarajevo 1998. godine postala savjetnica za vanjske poslove u kabinetu Alije Izetbegovića. Na prijedlog Bakira Izetbegovića, 2012. godine postavljena je na mjesto ambasadorice BiH pri UN. Bivša ambasadorica BiH u Holandiji Mirsada Čolaković gošća je Novog dana. Govorimo o evropskom putu BIH, lobiranju za našu zemlju u svijetu, reviziji tužbe protiv Srbije i diplomatskim potezima aktuelnih predstavnika BIH u svijetu.

Na dan kada smo dobili kandidatski status za EU, načinjen je još jedan korak ka formiranju vlasti. ‘Osmorka’, HDZ i SNSD potpisali su koalicioni sporazum i dogovoren je zajednički nastup na državnom nivou. Lidija Bradara – članica Predsjedništva HNS-a BiH.

Hoćemo li se mnogo prevariti ako povjerujemo u dobar odnos lidera SNSD-a i SDP BIH, Dodika i Nikšića? O kakvoj internoj komunikaciji se radi, kakvu tradiciju i stečene navike baštini ovaj dvojac, da li su već pala neka obećanja, o formiranju vlasti na državnom nivou za Novi dan govori Zukan Helez potpredsjednik SDP BIH.

Sa sportskim novinarima i stručnjacima analiziramo završnicu Svjetskog fudbalskog prvenstva.

U Novom danu donosimo i iskustva poduzetnika koji su u postupku pokretanja preduzeća ili već posluju na tržištu BIH. Šta su izazovi s kojim se suočavaju, koji su troškovi, koje procedure? Govore poduzetnice Erna Šošević i Senita Slipac.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!