O Kući Milanovića oglasio se i Dodik: Moguće milionske tužbe

Vijesti 12. sep 202412:09 0 komentara
Foto: Gradska uprava Banjaluka

"Kuća Milanovića u Banjaluci ima veliki značaj za kulturu i umjetnost Republike Srpske, ali nevjerovatno je da je Vlada dovedena u zabludu ćinjenicom da objekat nije u vlasništvu grada i da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi", ovo je rekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarišući informacije koje su se pojavile o kulturnom centru čije je otvaranje najavljeno za večeras u centru grada.

“Čuli smo da postoji problem sa porodicom koja je zatražila ranije kroz privatizaciju neke akcije. Ne mogu da vjerujem, mislim da je u najmanju ruku nekorisno sve to što se radi. Oni koji su u sporu mogu da tuže Grad i dobiju milionska obeštećenja, što će vjerovatno i učiniti i neće propustiti takvu priliku. Servirano im je da mogu da tuže Grad, a i Vladu”, rekao je Dodik, navodeći i da je sve urađeno na ivici kriminala, ukoliko je tačna informacija da ne postoji građevinska dozvola, prenosi RTRS.

Inače, projekat rekonstrukcije zdanja izgrađenog krajem 1893. od strane uglednog trgovca Save Milanovića, zajednički je posao Grada i Vlade Republike Srpske koji je koštao oko pet miliona maraka. Najveći dio sredstava izdvojila je Vlada Republike Srpske, a već dva dana ministri se žale kako predstavnici Vlade na otvaranje nisu ni pozvani.

Tu informaciju demantovali su iz Gradske uprave tvrdnjom da su poziv elektronskim putem uputili još 9. septembra. O navodima da ne postoji građevinska dozvola za objekat, te da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi iz Gradske uprave za sada se nisu oglašavali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!