Obavljeno žrijebanje: Daliborki Milović mandat u Domu naroda PSFBiH

Vijesti 09. dec 202217:49 0 komentara
F.Z./N1

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na sjednici donijela Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Utvrđivanje rezultata je uslijedilo nakon provedenog žrijebanja za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Zbog identičnog količnika žrijebane su dvije kandidatske liste: Kandidatska lista Milović Daliborka i Kandidatska lista Novi početak. Mandat je dodjeljen Kandidatskoj listi Milović Daliborka.

Iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su: Alagić Nezim – Bošnjak; Fejzić Berina – Hrvatica; Milović Daliborka – Srpkinja.

Budući da Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde nema izabranih poslanika iz reda Ostalih popuna jednog mandata vršit će se u skladu sa članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

Nakon pravosnažnosti odluka o utvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz svih deset kantona, Centralna izborna komisija BiH će pristupiti popuni nedostajućih delegata prijenom člana 10.16 Izbornog zakona BiH – saopćeno je iz CIK-a BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!