Obilježavanje Dana Europe u Sarajevu: ‘Ujedinimo mlade generacije i njihovu energiju sa iskustvom starijih’

Vijesti 09. maj 202413:10 0 komentara
N1

Direkcija za europske integracije danas svečano obilježava Dan Europe, pod motom 'Ujedinjeni kroz generacije', okupivši učenike osnovnih škola, te članove “Udruženja Colibri” i “Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo”.

Susretu se obratila direktorica Direkcije za europske integracije Elvira Habota koja je kazala kako se radi o bitnom danu za Bosnu i Hercegovinu, jer prvi put dočekuje ovaj praznik nakon što je dobila zeleno svjetlo od Eurospke unije na putu ka članstvu.

Dan Europe i cijela europska sedmica već se tradicionalno obilježava kako u zemljama članicama tako i u zemljama kandidatkinjama.

Ove godine, cilj organizatora, pojasnila je Habota bio je da se događaj organizira zajedno s mladm i nešto starijim generacijama.

Bez obzira što svaka generacija nosi različitu perspektivu i prioritete, dijelimo zajedničke vrijednosti, a to su europske vrijednosti”, naglasila je.

Moto događaja – “Ujedinjeni kroz generacije”

U okviru ovog slogana cilj je bio da ujedinimo mladu generaciju sa svojim idejama i energijom sa starijom generacijom i njihovim iskustvom i mudrosti”, kaže Habota, dodavši kako je cilj doprinos kreiranju i stvaranju inkluzivnijeg društva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!