Obilježen Dan šehida na Kovačima u Sarajevu: Reis Kavazović učio s porodicama

Vijesti 22. apr 202312:00 0 komentara
N1

Drugi dan Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini se obilježava kao Dan šehida. Danas je na na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu odata počast šehidima učenjem Fatihe, Jasina te polaganjem cvijeća i vijenaca.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Cvijeće i vijence položili su članovi porodica šehida kao i brojne delegacije. Među njima je bio i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

“Danas smo na Kovačima među bijelim nišanima, među šehidima našeg grada i domovine. Nismo ih zaboravili i nećemo ih zaboraviti. Kad god dođemo ovdje, osjećamo njihovu prisutnost. Danas je njihov dan, dan koji smo mi odredili da ih se na Bajram sjetimo i posjetimo ih, uključimo u našu bajramsku radost, da budu s nama ovako neposredno, inače su oni tu svakog dana među nama”, kazao je Kavazović.

Kako je kazao, u svakom našem danu ima udjela šehida, jer da nije njih bilo, stvari bi bile sasvim drugačije i mi možda danas ne bismo stajali ovdje.

U obraćanju prisutnima na Šehidskom mezarju Kovači, Kavazović je naglasio da neće odustati od vrijednosti za koje su se šehidi borili.

“U društvu ovih naših velikana želimo još jednom iskazati svoju odlučnost da nećemo izdati principe radi kojih su šehidi žrtvovali svoje živote. Borit ćemo se, biti postojani i odlučni, i ako Bog da, pobijediti. Pobijedit ćemo ako budemo iskreni u našoj borbi i ako se budemo borili kako treba. Ta borba uvijek mora podrazumijevati sve ljude, i to želim ovdje naglasiti”, istakao je reis Kavazović.

Mišljenja je da da bismo to postigli, moramo objediniti svoje snage i nastupati jedinstveno.

“Moramo biti uključeni, davati svoj doprinos. Pozivam sve koji me čuju da u sebi ožive ovaj duh i krenu u ovom pravcu, da napuste prazan govor i svađe, da svoje vrijeme ne troše na malo važne strane. Samo tako će naša borba moći biti krunisana uspjehom, a mi živjeti u dostojanstvu i časti”, poručio je Kavazović.

Dodao je da je to težak put, pun izazova, koji vodi do veličanstvenih rezultata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!