Obilježena godišnjica pogibije Borisa Trajkovskog

Vijesti 26. feb 202113:56 0 komentara
Vlada FBiH

Polaganjem vijenaca pored Spomen-obilježja na Matića brdu, na području Rotimlje, između Mostara i Stoca, danas je obilježena 17. godišnjica pogibije predsjednika tadašnje Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa ostatkom posade stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar.

Počast tragično stradalom makedonskom predsjedniku odali su brojni izaslanici i delegacije, a uime Vlade Federacije BiH i premijera FBiH Fadila Novalića, vijenac je položio sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti Alden Kajtaz. Komemorativnoj ceremoniji prisustvovala je i delegacija Republike Sjeverne Makedonije koju su predvodili zamjenik predsjednika Vlade Ljupčo Nikolovski i ministrica za rad i socijalnu politiku Jagoda Šahpaska, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH

Tako su se danas, 17 godina poslije tragedije koja je potresla cijelu regiju, i Sjeverna Makedonija i BiH prisjetili velikog čovjeka koji je ostavio značajan trag u novijoj histoRiji, ali i osvjedočenog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Trajkovski je tokom predsjedničkog mandata predano radio na prijemu Makedonije u NATO, kao i na približavanju članstvu ove zemlje Evropskoj uniji. Radio je i na produbljenju odnosa naših zemalja, kao i na stabilnosti i prosperitetu cijele regije.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!